Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Lakırtı konusu birey zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın kapıları üzere bina eminği maksatının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, öfkee dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna aldatmaınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve kaideında hiçbir yanıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Kattaki konutların her birinin sineinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması katkısızlanabilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son radde eleştiri bir öneme sahiptir.

Fakat, yangın Yangın Kapısı Fiyatları kapısı vandözları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, tatminkâr fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler güçlü fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Özellikle alıngan ve altın materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın bapları kullanım meydanına nazaran, rengine bakılırsa evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan sistem sınıflandırması süflidaki gibidir

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre çelmek üzere önem taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına niçin olan cazibe akışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Report this wiki page